منتدى المحبه
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا روائع الحلويات 829894
ادارة المنتدي روائع الحلويات 103798
منتدى المحبه
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا روائع الحلويات 829894
ادارة المنتدي روائع الحلويات 103798
منتدى المحبه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى المحبه

/
 
التسجيلالرئيسيةدخولأحدث الصورتسجيل دخول الاعضاء
<
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» حرب التتار
روائع الحلويات Icon_minitimeالإثنين 29 سبتمبر - 10:36 من طرف hameed

» حرب التتار
روائع الحلويات Icon_minitimeالإثنين 29 سبتمبر - 10:35 من طرف hameed

» روستو الدجاج بالأعشاب -
روائع الحلويات Icon_minitimeالخميس 18 سبتمبر - 23:47 من طرف Admin

» لقولون العصبي اعراضه واسبابه وعلاجه
روائع الحلويات Icon_minitimeالخميس 18 سبتمبر - 23:44 من طرف Admin

» فوائد التين الصحية :
روائع الحلويات Icon_minitimeالخميس 18 سبتمبر - 23:41 من طرف Admin

» كلام حزين عن الفراق
روائع الحلويات Icon_minitimeالخميس 18 سبتمبر - 23:38 من طرف Admin

» فوائد الرمان للتخلص من الكرش
روائع الحلويات Icon_minitimeالجمعة 12 سبتمبر - 23:56 من طرف Admin

»  فقدان 25 كيلو جرام من وزني في 6 شهور، وهذا يعتبر معدل صحي جدا.
روائع الحلويات Icon_minitimeالثلاثاء 19 أغسطس - 23:34 من طرف Admin

» أختي وأخي في الله هل تريدين أن تكوني داعية لله عبر الإنترنت
روائع الحلويات Icon_minitimeالثلاثاء 19 أغسطس - 23:13 من طرف Admin

مكتبة الصور
روائع الحلويات Empty
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
pubarab
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى المحبه على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى المحبه على موقع حفض الصفحات
googel

مارس 2024
الأحدالإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبت
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
اليوميةاليومية

 

 روائع الحلويات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 772
نقاط : 2157
تاريخ التسجيل : 04/03/2009
الموقع : zekaa.ahlamontada.net

روائع الحلويات Empty
مُساهمةموضوع: روائع الحلويات   روائع الحلويات Icon_minitimeالأربعاء 17 فبراير - 22:09

تشيز كيك ( بالجبنة القريش ) بتدخل الفرن المقادير:
3 بيضة +100 ج زبدة+250ج جبنة قريش+3/4 كوب سكر+12 واحدة جبنة كيرى +2 باكو بسكوت مارى المدور الطويل
لخليط الزواق :علبة كمبوت اناناس - 2 معلقة اكل نشا - 2 معلقة جيلى بودرة
الطريقة :
سيحى الزبدة فقط كسرى البسكويت و اطحنية وحطى الزبدة السايحة علية واخلطيهم كويس قوى وحيكونوا عاملين زى رمل البحر ابططهم كويس فى صينية مدورة اللى القعر بتاعها بيتشال و بيكون لها قفل من الجنب احطها فى الفريزر 1 ساعة أو فى الديب فريزر 1/2 ساعة فى الخلاط اضرب البيض و السكر و الجبنة و 4 نقط عصير ليمون كويس قوى ( كدة حيكون البسكويت جمد ) اطلعة بعد ما يكون جمد واصب الخليط اللى ضربناة فوقه وادخلة الفرن لمدة 1/4 ساعة على حرارة تقريبا 160 درجة بعد ما تستوى و تهدى اضع عليهاعلى الوش الخليط النهائى و ادخلها التلاجة تانى
الخليط النهائى :اصفى علبة الكمبوت من مايتها اضع العصير بتاع الكمبوت على النار و لما يغلىاضع فية 2 معلقة جيلى بودرة اول ما يقلبوا قلبة مع بعض أجيب شوية ماء واضع فيهم 2 معلقة اكل نشا و اقلبهم كويس قوى و اروح حطاهم على العصير اللى بيغلى . حيتخن اكتر من الكستر واروح حطة فية الاناناس المتقطع واروح صباة زى ماقلت على الصينية بعد ما تطلع و تبرد

لعب واشكال و مكعبات جيلى ( تبقى خارج الثلاجة لمدة 3 أيام من غير ما تسيح )
المقادير:
3 باكو جيلى احمر+ 4 كوب ماء ( 2كوب بارد + 2 كوب مغلى )+4 أكياس جيلاتين بودرة - خلة أسنان خشب
الطريقة :
اضع ال 3 أكياس جيلى فى ال2 كوب ماء مغلى و اقلبهم بالمعلقة اضع اكياس الجيلاتين على الماء بالجيلى واضع عليهم ال2 كوب الماء الباردين و اقلبهم بالمعلقة حتى يزوب الجميع تماما اصب الخليط فى صينية او طبق بايركس طويل او بدل الصينية اصب الخليط فى القوالب اللى زى قوالب الثلج اللى على هيئة لعب (وردة -قلب -قمر - سمكة ) مع ملاحظة انك لازم تشيلى الرغاوى اللى بتظهر على وجة الجيلى تماما اضعة فى الثلاجة ليجمد تماما اخرجة و اقطعة بالسكينة مربعات او مستطيلات او دوائر او اشكال بقطاعة البسكوت او ممكن تقطيعه على هيئة حروف و تكوين اسم و وضعة على التورتة اغرز خلة فى منتصف كل قطعة ليحمل منه اضعة عادى خارج الثلاجة ممكن عمل هدا الصنف فى اعياد الميلاد و المناسبات

تارت البطاطا ( فطيرة البطاطا )
المقادير:
نص كيلو بطاطا+كوب سكر +2 بيضة +2 معلقة كبيرة قرفة +6 معالق كبيرة زبدة +كوب لبن مركز مكثف
مقادير العجينة الاساسية : بيضة – 1/2 1 كوب دقيق – فانيليا -7 معالق زبدة
الطريقة:
طريقة العجينة الاساسية : نضع الزبدة على الدقيق ونفرك بصوابعنا كويس نضع البيض و الفانيليا و نخلط كويس ادا لقيتيها محتاجة بس شوية ماء عشان العجينة تمسك و تبقى زى الكرة حطيلها حوالى 2 معلقة ماء بس تكون مثلجة لفيها بقطعة بلاستيك و سيبيها حوالى ساعة
طريقة الحشو : تغسلى البطاطا و تشيلى الطين اللى بيبقى عليها وتشويها فى الفرن على الشبكة وبعد ماتستوى تقشريها و تهرسيها
سخنى الفرن على حرارة عالية رشى على الرخامة دقيق و افردى العجينة و و حطيها فى صينية التارت (اللى هيا بدون حوانب عالية يعنى يادوب ارتفاع الجنب حوالى من 2 ل 3 سم ( اللى بنعمل فيها برضة البيتزا ) دخليها الفرن حوالى 10 دقايق اخلطى البطاطة المهروسة مع الزبدة مع السكر مع البيض مع اللبن المكثف و القرفة كلة مع بعض لحد ما كلة يتجانس ضعى الخليط فى القالب و افردية كويس فوق العجينة ودخلية الفرن( بس المرة دى متوسط الحرارة) لحد ما تستوى حوالى 3/4 ساعة بعد ماتخرج من الفرن و تبرد ممكن ترشى عليها مكسرات مفرومة وممكن تزوقيها بوردات كريمة

الكيكة الاسفنــــــــــــــجية ( الاساسية لجميع انواع التورتات )
المقادير:
6 بيضات +1/4 1 كوب سكر بودرة +1/4 1 كوب دقيق +معلقة بيكنج بودر+معلقة فانيليا
الطريقة:
ندهن الصينية بالفرشاة بالسمن كويس ثم ترش بشوية دقيق و تقلبيها و تخبطيها عشان تنزلى الدقيق الزيادة من الصينية،شغلى الفرن الاول نضع البيض و الفانيليا فى الخلاط الكهربائى و نبدأ فى التشغيل نستمر فى ضرب البيض على سرعة عالية لمدة 5 دقائق لوحدة ثم نضيف السكر شوية شوية و الخلاط شغال يستمر الضرب لحد ما تلاقى البيض و السكر تخنوا كأنك حطة دقيق عليهم و لما ترفعى المضرب لفوق تنزل العجينة على هيئة خط تخين و ما يختفيش بسرعة من على وش العجينة كدة تتأكدى انها اتضربت كويس و مليت هواء ضعى البيكنج بودر عل الدقيق و قلبيهوم كويس ( خلاص بدون الخلاط) نضع الدقيق على الخليط الدقيق شوية شوية و بالمعلقة الخشب اخلطهم و يكون التقليب على هيئة نص دائرة وخط من النص نص دائرة و اقطعها من النص (لكن ما تلفيش العجينة دائرة كا ملة ) علشان كل الهواء اللى دخلتية اثناء الضرب ما يطلعش منها و تهبط اصب العجينة فى الصينية المجهزة بحيث لا تزيد ارتفاع العجينة عن ثلث الصينية ادخلها فرن متوسط الحرارة و لا يفتح عليها قبل مرور 10 دقائق للكشف عن السوى بعد مرور ربع ساعة الاولى ادخل بالراحة طرف سكينة من الجنب ازا كانت نظيفة مفيهاش عجينة كدة تبقى استوت نخرجها من الفرن و نقلبها على منخل او حديدة سلك او اى قاعدة سلك بعيد عن الهواء حتى تبرد تماما قبل التزيين
ملحوظة : اذا كنتى عوزاها تورتة بالشيكولاتة نضع 2 م ك بودرة كاكاو على الدقيق بدل 2 معلقة دقيق من مقدار الدقيق

من شروط نجاح الكيكة الاسفنجية
تشغيل الفرن قبل البدء فى العمل لوضع الكيكة فى الفرن مباشرة وهو دافى بمجرد الانتهاء من عملها-لا يمكن فتح باب الفرن قبل مرور 10 دقائق على وجود الكيكة بداخله حتى لا يدخل هواء خارجى بارد يؤدى الى هبوطها -ضرب البيض مع السكر بشدة و بسرعة لنتمكن من دخول اكبر كمية من الهواء تساعد على رفع ااكيكة- صب العجينة ل ثلث ارتفاع الصينية حتى لا تخرج العجينة من الصينية اثناء النضج و تحترق ..اذا لاحظتى ان وش الكيكة احمر الاول و الكيكة نفسها لسة ما ستوتش هاتى ورقة فويل ادهنيها مسحة سمن وضعيها على وش الكيكة فى الفرن لحد ما تستوى

طريقة تزيين الكيكة:
بعد ما الكيكة تبرد تماما نضع الكيكة على صينية مقلوبة او القاعدة الدوارة بتاعة الكيك- نسوى جوانب الكيكة بالسكينة وعادة دى بتكون راقة تبطين الصينية- نحاول نشيل اى فتافيت صغيرة زايدة على الكيكة او الجوانب - نشق الكيكة بالعرض بالسكينة من النص لتصبح عندنا الكيكة طبقتين - او نشق الكيكة بالعرض بعد ما نكون حددناها للقسمة على ثلاتة - لتصبح عندنا الكيكة ثلاث طبقات

تورتة الكريمة بالفراولة
المقادير:
كيكة اسفنجية +كيلو فراولة +كريم شانتى
الطريقة :
ناخد نص كمية الفراولة و نقطعها انصاص و نحط عليها كلها سكر عادى و نقلبها و نسيبها شوية حنلاقيها نزلت عصيرها دة حنستخدمه زى ما اتفقنا نقطع الكيكة بالعرض بالسكينة لنصين بالمعلقة نبتدى نسقى الطبقة الاولى من الكيكة بعصير الفراولة (او) نحط الفرشاة فى العصير و نبتدى زى مانكون بنسئسء على الكيكة نضع جزء من الكريمة و نسوية كويس بالسكينة العريضة او الباليت نضع انصاص الفراولة على كل الكيكة نضع الطبقة التانية من الكيكة و نسقيها بعصير الفراولة بنفس الطريقة نضع الكربم شانتية اما نفردة على سطح التورتة و الاجناب كويس اما نضع الكريمة فى الكيس و القمع و نعملة على هيئة وردات و نضع فراولاية على كل وردة كريمة وممكن تزوقى الجناب بالقمع تعملى الكريمة على هيئة خطوط او صوابع بالطول

تورتة الاناناس
المقادير:
كيكة اسفنجية+علبة كمبوت اناناس +كريم شانتى
الطريقة
ناخد علبة الكمبوت و نشيل الاناناس من العصير ونحطة فى مصفاة ونحتفظ بالعصير نقطع جزء من الاناناس على هيئة قطع صغيرة و نحتفظ بالباقى شرائح زى ما اتفقنا نقطع الكيكة بالعرض بالسكينة لنصين بالمعلقة نبتدى نسقى الطبقة الاولى من الكيكة بعصير الاناناس (او) نحط الفرشاة فى العصير و نبتدى زى مانكون بنسئسء على الكيكة نضع جزء من الكريمة و نسوية كويس بالسكينة العريضة او الباليت نضع قطع الاناناس على كل الكيكة نضع الطبقة التانية من الكيكة و نسقيها بعصير الاناناس بنفس الطريقة نضع الكربم شانتية نفردة على سطح التورتة و الاجناب كويس و نرصص شرائح الاناناس داير ما يدور وش التورتة ونضع وردة كريمة داخل كل اناناساية او وحدة كريزاحمر صحيحة وممكن تزوقى الجناب بالقمع تعملى الكريمة على هيئة خطوط او صوابع بالطول

غطاء جميل وجديد و مميز للتورته
المقادير:
كيكة اسفنجية بالشيكولاتة+علبة لبن نستلة
الطريقة:
بعد ما تعملى التورتة عادى و تزوقيها بالشيكولاتة بس تكون ممسوحة من على الوش بالشيكولاتة هاتى علبة النستلة وسيبيها مقفولة زى ما هى ما تفتحيهاش وحطيها فى حمام مائى ( يعنى تحطيها فى حلة فيها ماء ) على نار هادية لمدة ساعتين اشيلها من على النار و افتحها حتلاقيها عاملة من جوة زى كريمة الكراميل او زى التوفى زهبية اللون اجيب التورتاية و اصب عليها السائل اللى جوة العلبة بطريقة غير منتظمة و عشوائية فحتلاقى السائل بيجرى ينزل فى اى مكان و اى اتجاة فحيدى شكل و طعم جميل و مميز للتورتة
ملحوظة: يا ريت و يفضل عند عمل الحمام المائى ان يكون فى حلة صاج مش الومنيوم علشان الالومنيوم ما تسودش

الايــس كــريم
المقادير:
كيلو لبن+بياض 6 بيضات+فانيليا+سكر حسب الرغبة +كاكاو بودرة غامق+كريم شانتيه
الطريقة:
نضع اللبن وبياض البيض والفانيليا علي النار ونقلب حتي يغلي ويتخن شوية ونحليه بالسكر ثم نرفعه من علي النار نتركه بيرد شوية وبعدين ندخله الفريزر لمدة ساعتين نكون جهزنا الكريم شانتيه نحطه علي اللبن والبيض بعد ما يطلع من الفريزر لحد كدة هنكون عملنا ايس كريم بنكهة الفانيليا
نكهة الكراميل: (الاكثر من رائعة) نسيح زبدة علي النار ونحرق معاها شوية سكر حتي يكون لونه بني مش غامق اوي عشان ميمررش وفي الاخر نحط شوية ماية حتي ميبقاش تخين ونحطه علي الخليط الاول(اللبن والبيض والكريم شانتيه)
نكهة الشوكولاتة: نذوب كاكاو غامق في شوية ماء علي النار ونقلبه ثم نضيفه للخليط الاساسي
نكهة الفراولة: لو عندك فراولة محفوظة تضربيها في الخلاط مع شوية لبن وممكن نضيف لها حلوي مسكرة وندخل كله الفريزر

طريقة أخرى للايس كريم
المقادير:
نص كيلو فاكهة + نص كوب سكر ويضرب فى الخلاط
الطريقة:
نضيف عليه علبة الا ربع لبن مكثف وكوب كريم شانتيه بعد ما يمزج نحط عليه باكو جيلى من نفس لون الفاكهة المستخدمة مذاب فىكوباية ونص ماء ساخن بس طبعا نضيفه بعد ما يبرد خالص ونحطه بالفريزر ساعتين

تورتة الايس كريم
المقادير:
كيكة اسفنجية+ايس كريم فانيليا +ايس كريم فراولة +ايس كريم شيكولاتة+فواكه مسكرة (كريز - لارنج )
الطريقة :
نحضر طبق غويط مقعر (على هيئة نص دائرة )افرش الطبق بورقة كبيرة فويل (يعنى ابطن الطبق بالفويل كويس قوى)اقسم الكيكة الاسفنجية من النص بالسكينة اجيب النص الاول واضعة على الفويل فى الطبق بحيث ياخد شكل الطبق و يكسية تماما وممكن طريقة تانية للتقطيع بأنك تضعى امامك النص الاول بتاع الكيكة و بعدين تقطعية شرائح عريضة و تبتدى تاخدى كل شريحة و تحطيها فى الطبق فوق اللى قبلها وهكزا لحد ما تكسى الطبق بدون فراغات بقدر الامكان بالمعلقة ننزل اول طبقة ايس كريم ونفردها كويس ثم نضع بعض حبات من الفواكة المسكرة ثم نضع طبقة من نوع تانى من الايس كريم و نفردها كويس و برضة بعض حبات من الفواكة المسكرة ثم نضع الطبقة الاخيرة من الايس كريم وتكون من النوع الثالث ونفرد كويس بظهر المعلقة نجيب النص التانى بتاع الكيكة الاسفنجية و نقطعة بالسكينة على هيئة دائرة نغطى بيها الطبق كويس و نضغط عليها علشان تثبت كويس فى الايس كريم ندخلها الفريزر لمدة 3 ساعات وعند التقديم نطلعها ونقلبها على طبق او سرفيس وهى حتتقلب معاكى على طول ما تخافيش نشيل من عليها الورق الفويل و يا اما تزوقيها بالكريم شانتية او ممكن تسيحى شيكولاتة خام
و تصبيها بالراحة حتنزل تغطى كل القالب بتاعك او ممكن صوص الفراولة و الشيكولاتة و تنزليهم على هيئة خطوط رفيعة

الكراميل
المقادير:
2كوب سكر+نصف كوب ماء +نصف ليمونه كبيره
الطريقه
نضع السكر علي النار مع ملاحظته حتي يصبح لونه ذهبي..نضيف الماء علي الكراميل وماتتخضيش منه لما تتشطش لكن هدئ النار واستمري في التقليب لحد مايسيح السكر تماما واعصري الليمون عليها وسيبيها تغلي 10 دق هتلاقيها تخنت تاني اطفي النار علي طول.يستحسن طبعا تعملي الكراميل في نفس قالب الكريم كراميل بكل الكميه وبعدين وزعيها علي القوالب كأنك بتبطنيها جوانب وارضيه عشان يدي لون حلو بعد كده تكون جهزتي الكريم كراميل وصبيه في القالب ودخليه الفرن او علي البوتاجاز بس في حمام مائي وتابعيه حتي النضج.. ملحوظه:ممكن تزودي الكميه زي متحبي ومتعتمديش علي مقدار وده طبعا هيجي بالنظر والخبره بعد كده لانها بسيطه مش صعبه

تورتة الميل فى بالسكر
المقادير:
عجينة ميل فى +مربى مشمش+كريم شانتية أو كستر خفيف +سكر ناعم +فستق مفروم
الطريقة
نفرد عجينة الميل فى بسمك 1 سم و اعملى منها 4 دوائر بمقاس استدارة الصينية او ممكن 3 خرمى الدوائر بالشوكة و سيبيها حوالى 10 دقائق توضع الدوائر فى الفرن بس يكون اعلى من المتوسط يعنى يكون احمى نخرجها من الفرن بنفس الشكل و اللون اللى انتى بتشوفية برة حطيهم على منخل او حديدة لحد ما يبردوا سوى طروفها بمقاس واحد ضعى اول دائرة على طبق التقديم و ادهنى وشها بالمربى - حطى الدائرة التانية فوقها و الزقيها عليها كويس و ادهنى وشها كلة بالكريمة 0- حطى الدائرة التالتة كويس و ادهنى وشها بالمربى - حطى اخر دائرة و اضغطى عليها كويس عشان يمسكوا فى بعض - ندهن الجوانب بطبقة خفيفة بالمربى وبعدين ترشى الفستق المطحون عليها فحيلزق طبعا على المربى- نرش السكر البودرة على وش التورتة تماما
ملحوظة : قبل ما تدهنى الجناب بالمربى ابقى خففيها بيادوب معلقة ماء دافىء

جاتوة الميل فى
نفس طريقة التورتة بس بدل ما تعملى العجينة دوائر اعمليها مستطيلات فى صينية طويلة وزوقيها بنفس الطريقة و بعد ما تخلصيها بالسكينة الطويلة الحامية تروحى مقطعة المستطيل بالطول مرتين يعنى خطين بالطول و بعدين تروحى مقطعة بالعرض تقريبا 3 قطعات حيبقى بنفس المقاس اللى انتى بتشترية من السوق و ترصصية على طبق التقديم ملحوظة : جاتوة الميل فى اللى بالشيكولاتة تدهنى فى النص بالكستر المضاف له شيكولاتة و تزوقى الوش الطبقة الاخيرة بحلوى الماء اللى بالشيكولاتة

كيكة الموز
المقادير:
2 كوب دقيق ــ 1 و نصف كوب سكر ــ نصف كوب زبدة ــ نصف ملعقة بيكنج بودر ــ نصف ملعقة بيكربونات صوديوم ــ 2 ملعقة فانيليا ــ 2 بيضة ــ نصف كوب لبن ــ 5 موزات مهروسة ــ ربع ملعقة ملح
الطريقة:
نخلط السكر مع الزبدة لحد ما تكون زي الكريمة و بعدين نضرب البيض مع الفانيليا و نضيفهم للسكر و الزبدة و نخلط كويس
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر و البيكربونات و الملح ثم نبدا نضيفة على مراحل بالتناوب مع الموز المهروس و نضيف نصف كوب الحليب اثناء الخلط و نخلط كويس و نسويها في فرن متوسك لمدة ثلاث ارباع الساعة

كيكة الزبادى
المقادير:
كوب زبادى+2 بيضة +كوب سكر+2 كوب دقيق+1/2 م ك بيكنج بودر+1/2 م بيكربونات صودا +م ص فانيليا
الشربات : كوب ونص سكر _ كوب ماء _ نص ليمونة ( بنفس الطريقة اللى شرحناها قبل كدة )
الطريقة :
نعمل الشربات و نركنة- نضع البيكنج بودر و البيكربونات على الزبادى نخلطهم بالمعلقة - و نضع عليهم السكر و نقلبهم لحد ما تدوبى السكر فى الزبادى- اضربى البيض كويس مع الفانيليا و ضيفيهم لخليط الزبادى و اضربيهم كويس- ابتدى ضيفى الدقيق شوية شوية و انتى بتمزجيهم كويس - ادهنى الصينية بالسمن وصبى فية العجينة - دخلية فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى بنفس طريقة سوى الكيك - بعد ما تطلع من الفرن نقلبها على طبق و نخرمها شوية اخرام بالشوكة علشان لما نسقيها بالعسل نتأكد ان العسل دخل جواها و اتوزع كويس وهى تكون شربتة كويس نسقيها بالعسل بعد ما خرمناها و اتأكدى انها شربته كويس

الــروانـــى
المقادير:
3 كوب دقيق +1/12كوب دقيق سميد ( دقيق بسبوسة )+10 بيضات +1/12ك سكر +1/12م ص بيكنج بودر+ شربات
الطريقة :
نعمل الشربات و نركنه- نضرب البيض كويس جدا و نضيف له الفانيليا و السكر مع الضرب لحد ما تلاقية اضرب كويس و تقل - نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع برضة دقيق السميد و نخلطهم مع بعض كويس - نضع الدقيق المخلط على خليط البيض و نقلب بالراحة خالص- ندهن الصينية ونصب فيها الخليط وندخلها فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى - نسقيها بالعسل الدافىء - ونفلبها على طبق التقديم و نرش على وشها جوز الهند المبشور


يتبعـــــــــــــــــــــــ





موس المانجة المقادير:
4 بيضات+1/2 كوب عصير مانجة+1/2 كوب سكر+3 ورقات جيلاتين+2 كوب كريمة لبانى+مانجة مقطعة قطع
الطريقة
يفصل الصفار عن البياض- يضرب الصفار مع السكر كويس جدا- نضرب البياض لوحدة ( مارينج)*- نضع عصير المانجة على الصفار المضروب- نضرب الكريمة اللبانى لحد ما تتماسك- نضع الجيلاتين على الكريمة ثم على الصفار المضروب- يضاف المارنج الى الخليط مع وضع كمان قطع مربعات صغيرة من المانجة- اصب كل الخليط فى قالب التقديم توضع فى الثلاجة لحد ما تجمد- نزوقها بالكريم شانتية و قطع من المانجة

موس الكيوىالمقادير:
زلال 4 بيضات+2ك سكر+2 ك لبن+2 ك كريمة لبانى+2 ك عصير كيوى+قطعة كيكة اسفنجية مدورة لتبطين قاع الصينية
الطريقة
يضرب زلال البياض البيض ضرب كويس جدا (مارينج) ثم يضاف السكر لحد ما يبقى مارنج- يضاف الى المارينج عصير الكيوى( ال2 كوب ) ويقلب بالراحة بخفة- نضع الكريمة على الخليط و نقلب بخفة جدا - نجيب القالب و نبطنة بقطعة الكيكة بعد تقطيعها على أد القاع- نصب الخليط فى القالب على الكيكة - ندخل القالب الثلاجة لحد ما يجمد و يزين بشرائح الكيوى

بقلاوة كل واشكر المقادير:
1 كيلو دقيق+2 ملعقة صغيرة ملح.+2 ملعقةكبيرةزيت ذرة.+نص كيلونشاء.+نص كيلوسمنة+نص كيلوبندق.+ماء +شربات
الطريقة:
اولا: لتحضير العجينة: ننخلاالدقيق والملح في طبق غويط ويضاف الزيت ويخلط ثم يسكب الماءعلى الخليط تدريجياًوبكميةقليلةلحدماتلاقى العجينة متجانسة.ـ تلف العجينة بشكل دائري اواسطوانى ونسيبهاحوالي نص ساعةترتاح جيداً.ـ تقطع لفافةالعجين إلى قطع صغيرة بقياس 6 سم وتمسح بسائل النشاءونضغط عليها قليلاً بالايد حتى تتماسك.ـ نضع كل أربع قطع من العجين فوق بعضهاالبعض ويضغط عليهاأيضا ًمع النشاء.ـ تكررالعملية حتى تنتهي العجينة ثم يوضع العجين على شكل طبقات تقريباحوالى 12 طبقة.- ثم تفردالطبقة بواسطةالنشابةالكبيرة(عصا طويلة ورفيعة خاصةبفرد العجينة)ممكن العصايةاللى فى الدولاب اللى بيتعلق عليها الشماعات بشكل طولي.- نفرم البندق فرم ناعم ـ تفرش الحشوة المكونة من البندق على طول العجينة.- تثنى العجينة لتغطي الحشوة وتقطع على شكل قطع البقلاوةاللى بتشوفيها برة- ونرصصها في صينية الفرن.ـ تذوب السمن على نار هادئة ونصبها وهى فاترة فوق البقلاوة وتدخل الصينيةفى فرن متوسط الحرارة لمدة ساعةـ أثناء عملية الخبز، نصفى السمنةالزايدةفى الصينيةوبعدين ندخلهاتانى الفرن حتى تنضج.ـ بعد ما تستوى وبعدماتبرد نسقيهابالشربات
(ملاحيظ )

(مهم جدا ان النشابه تكون طويله )
النشابه العاديه متنفعش طبعا


التارت الحلوالمقادير
4 كوب دقيق رشة ملح +كوب ونصف زبده +3 بيض + فانيليا +ثلاث أرباع كوب سكر ناعم
الطريقه :
نخلط الدقيق مع السكر ورشة الملح،نضيف الزبده ونفركها في الدقيق بحيث تتخللها تماما نرب البيض مع الفانيليا نضيف البيض الي الدقيق ونعجن عجينه متماسكه نتركها ترتاح في التلاجه قبل الإستخدام بالطريقه دي نعمل العجينه .. بعد كده علينا نجهز التارت نحتاج إلي صينية أو قوالب موجوده خصيصا لعمل التارت ..

كريمه خاصه بالتارت المقادير:
2 كوب لبن +2 ملعقه كبيره سكر+2 ملعقه كبيره دقيق+2 صفار بيض + رشة فانيليا
الطريقه
نضع اللبن علي النار حتي يسخن ويغلي نخفق السكر والبيض والدقيق جيدا .. ونضيفه للبن عندما يغلي ونقلب حتي نحصل علي كريمه لفرش التارت

كريمة الشيكولاته خاصه بالتارت المقادير:
2 كوب لبن +2 صفار بيض + فانيليا+2 ملعقه كبيره سكر +2 ملعقه كبيره كاكاو
الطريقة:
نفس الطريقه السابقه نغلي اللبن نخفق البيض مع السكر والكاكاو .. ونضيف المزيج للبن عندما يغلي ونقلب حتي يتخن ممكن زياده السكر حسب الرغبه

تارت الفراوله المقادير:
عجينة تارت حلوه +1 كيلو فراوله+2 كوب جيلي +2 كوب كريمة تارت ( كستر )
الطريقة:
نفرد العجينه في قالب وندخلها فرن متوسط الحراره لتستوي -ننظف الفراوله ونغسلها ونجففها وننقعها في الجيلي حوالي نص ساعه بعد أن يبرد التارت تماما نفرد الكستر علي التارت ثم نرص الفراوله بنظام فوق الكستر نصب الجيلي فوق الفراوله وندخلها التلاجه لتجمد ..بالنسبة لتزوييق التارت الحلو مش حتغلبى فية لان ممكن تشوفى شكل حلو برة و تكررية و ممكن بيبقى حسب زوقك تقريبا بيبقى كل الزواق انك تضعى الكاستر الاول وبعدين اما وحدات فراولة او شريحة اناناس و جواها كريزة او شرائح كيوى او تمليها عنب احمر و اخضر تقوم تدى شكل حلو او شرائح رفيعة كنتالوب او شرائح خوخ او مشمش كمبوت و تروحى داهنة الوش بالفرشاة بالجيلاتين الزائب فى شوية ماء ساخن او تفكى مربى فى طاسة صغيرة بمعلقة ماء ساخن و تدهنى بيها الوش و بالنسبة لتارت الشيكولاتة بعد ما تحطى الكاستر تحطى على الوش شيكولاتة فارمسيل او تصبى على الوش شيكولاتة خام سايحة


طريقة أخرى التارت المقادير:
كوب و نصف دقيق+100 جم زبده جامده جد+4 معالق كبيره ماء ساقع من التلاجه
الطريقة:
نحط الدقيق في الطبه و نقطع الزبده الجامده قطع صغيره و بعدين لو عندك سكينه الحلويات او سكينه تقطيع العجين استخدميها او ممكن تسنخدمي ايديكي بس بالصوابع تفركي الزبده مع الدقيق لحد ما تبقي زي العيش المفرفت ضيفي الماء معلقه معلقه و ممكن تستخدمي اقل ماء كمان المهم انها تمسك معاكي العجينه حطيها في التلاجه في كيس بلاستيك ساعه ادهني القالب بتاع التارت بالزبده و الدقيق زي قالب الكيك بعد كده افردي العجينه بالنشابه اكبر شويه من مقاس القالب و حطيها فيه اعملي خروم بالشوكه في العجينه و حطي عليها فول (محطوط في ورق فويل)علشان هيا بتطلع لفوق في الفرنالفرن علي 180م لمده 20 دقيقه ونعمل معاها كريم باتسير و نحطه عليها و نزين بالفاكهه


الكريم باتسير :بيضه و 2 معلقه نشا كبيره و ربع كوب سكر و تقلبيهم جامد و بعدين تكوني مسخنه نص كوب لبن مع ربع كوب سكر علي النار و بعدين تحطيه علي الخليط الاولاني و تضربي بمضرب البيض اليدوي جامد خالص و انا باحط شويه عصير اي حاجه عندي عليه و تحطيه فوق التارت

كيكة الاناناس المقادير:
5 بيضات – كوب سكر – نص كوب زبدة – كوب وربع دقيق – معلقة بيكنج بودر – نص كوب عصير اناناس - نص معلقة صغيرة فانيليا – علبة كمبوت اناناس – نقطة اسانس اناناس (اختيارى)– عشر حبات كرز منزوع البزرة
كراميل ( كما شرحناة سابقا )
الطريقة
نجهز الكراميل ونضعة فى الصينية صفى علبة الكمبوت تماما من العصير بالمصفاة و افصلى كل واحد لوحدة ضعى شرائح الاناناس فى قاع الصينية فى الكراميل بأى شكل تحبية ( يعنى ممكن تحطيهم جنب بعض داير ما يدور و ممكن تحطى طرف كل واحدة على طرف اللى قبلها وممكن تقسمى شريحة الاناناس نصين و تلعبى بالشكل اللى انتى عوزاة و تضعى داخل كل انانساية واحدة كريز ) جهزى الكيكة بالطريقة العادية وسبق وشرحناها اضربى الزبدة كويس ثم ضعى عليها السكر و اضربى كويس لحد ما تبقى هشة ضعى البيض و الفانيليا و اضربى كويس لحد ما تتخن العجينة ضعى البيكنج بودر على الدقيق ثم ضيفى الدقيق للعجينة واحدة واحدةبالتبادل مع عصير الاناناس يعنى شوية دقيق و بعدين شوية عصير و هكذا تصب العجينة فى الصينية المجهزة بالكراميل و الاناناس تدخل فرن متوسط الحرارة تقريبا حوالى نص ساعة و بعد ما تخرج اقلبيها وممكن تسقيها خفيف بمعلقتين عصير اناناس

البــريـــوش المقادير:
1 كيلو دقيق+1 كوب زيت ذره +1 كوب سكر+4 بيض+كوب ونضف لبن دافئ+1 ملعقه كبيره خميره بيره
الطريقه
ندعك الخميره بالسكر ونضع عليها ماء دافئ ونتركها حتي تخمر وترتفع في الخلاط نمزج البيض ثم الزيت ثم السكر ثم اللبن والخميره نضيف كوب دقيق للمزيج في الخلاط .. ونخلطه وعلي حسب قوة الخلاط ممكن نضيف أكثر من كوب دقيق نسكب الخليط في طبق غويط .. ونكمل عجن باقي الدقيق ..أو حتي تتكون عجينه متوسطة الليونه .. نتركها مغطاه حتي تخمر ويتضاعف حجمها تشكلها بريوش ببرم قطعه من العجين كإسطوانه نلفها دوائر فوق بعضها الأكبرمن تحت وبعد تشكيل البريوش ورصه في صينيه الخبز ..ندهنه بالبيض المربوب مع حليب البودره .. ونضع علي الوجه زبيب أو سكر نتركه يخمر ويرتفع حجمه .. ثم نخبزه

تورتة الكنافة المقادير :
¾ كيلو كنافة - 3 ملاعق كبيرة سمن +الشراب السكرى " الشربات " :½ 2 كوب سكر سنترفيش - 2 كوب ماء - عصير ½ ليمونة - فانيليا
للتجميل :3 كوب كريم شانتيه - مكسرات مفرية - شرائح من الأناناس
الطريقة :
تجهز الكنافة ، تقطع قطعاً صغيرة بالمقص وتفرد فى الهواء لتجف . يرفع السمن على نار هادئة حتى يسيح ، توضع الكنافة وتقلب على نار هادئة حتى تحمر من جميع الجهات . ترفع من فوق النار وتوضع فى مصفاة حتى تتخلص من السمن الزائد . تترك الكنافة حتى تبرد تماماً ثم تسقى بالشربات وتعاد إلى المصفاة للتخلص من الشربات الزائد . تقسم كمية الكنافة إلى نصفين ، يوضع نصف الكنافة فى صينية ويضغط عليه تماماًً . تحشى بالكريم شانتيه وقطع صغيرة من الأناناس ثم يوضع باقى الكنافة بحيث يغطى الحشو . تقلب الصينية فى طبق التقديم وتجمل بوردات من الكريم شانتيه والأناناس والمكسرات .

الترايفل بالفاكهةالمقادير:
بسكوت سفويار او كيك باقى عندك او كيكة اسفنجية+فاكهة ( موز – فراولة – برتقال ) او علبة كمبوت +لو حتضعى كمبوت يبقى حنستعمل العصير بتاعها لو فاكهة بس يبقى+عصير فرش برتقال +كستر (زى ما قلناة قبل كدة )
الطريقة
اما تجيبى كاسات او تجيبى طبق زجاجى غويط ضعى فى القاع بتاعة قطع كيك او بسكوت يا دوب طبقة او راقة ضعى على الكيك راقة فاكهة مقطعة ثم ضعى على الفاكهة راقة كيك تانية بس تكون مغطية كل وش الكاس او الطبق صبى العصير على الكيك لحد ما تلاحظى ان الكيك اتسقى كويس بعد ما يبرد الكاستر نضع طبقة منه تغطى وش الكاس او الطبق تماما و ظبطية بالمعلقة ضعى كريم شانتى على وش الطبق ووحدات من الفاكهة المستخدمة فى الطبق

الترايفل بالجيلى المقادير:
بسكوت سفويار او كيك باقى عندك اوكيكة اسفنجية+2 كوب جيلى +كريم شانتى+مربى
الطريقة
نضع فى قاع الطبق طبقة من الكيك ثم نضع على هدة الطبقة طبقة من المربى ثم نضع على المربى طبقة من الكريمة ثم نضع طبقة من الكيك تغطى الطبق نصب الجيلى عليهم تماما وندخلة الثلاجة لحد الجيلى ما يجمد ولما يجمد تزوقية بوردات الكريمة

الترايفل بالجيلى والكاسترالمقادير:
بسكوت سفويار أو كيك باقى عندك اوكيكة اسفنجية+2كوب جيلى اصفر او اخضر+كستربارد+كريم شانتى
الطريقة
نضع فى قاع الطبق راقة من الكيكة نصب نص كمية الجيلى وهو سخن على الكيكة وندخلة الثلاجة لحد ما يجمد لما يجمد نطلعة ونصب علية نص كمية الجيلى التانية بس المرة دى حيكون الجيلى بارد وندخلة الثلاجة لحد ما يجمد لما نطلعة ويكون جمد نضع علية طبقة من الكستر البارد ثم نجملة بالكريم شانتى

ترافيل خاص المقادير
الطبقه الأولى: كيكه اسفنجيه طبقه واحده توضع في القالب ويرش عليها علبة فواكه مشكله صغيره بالماء
الطبقه الثانيه: كيس دريم ويب +علبة قشطه + 8حبات جبنة كيري+ نصف علبة حليب مركز الكبيره+نصف كوب ماء بارد+كيس واحد جيلاتين مذاب في القليل من الماء الساخن:تخلط هذه المقادير في الخلاط جيدا ثم تسكب فوق الطبقه الأولى
الطبقه الثالثه:علبة قشطه +4 ملاعق سكر بودره +ملعقة كاكاو :تخلط جيدا ثم تسكب على الطبقه الثانيه تدخل الصينيه الثلاجه مدة3ساعات اوحتى تبرد وبالعافيه

الهريــســة المقادير:
كيلو سمن.- ريع كيلو دقيق حمص - نصف كيلولوز+عسل : (ثلاثة اكواب ماء – اربع اكواب سكر)
الطريقة
ضعي نص كوب سكر في حلة على النار مع التقليب المستمر لحد ما لونه بقى دهبى اضع عليه باقي السكر والماء مع التقليب المستمر لحد ما يغلى حوالى ربع ساعة بس اشيل منه حوالى كوب واركنه لوحدة ضعى اللوز فى ماء مغلى وقشرية وحمصية واطحنية بس يكون خشن مش ناعم وطى النار وضعى على العسل وهو على النار اللوز ودقيق الحمص وافضلى قلبى كويس لما تلاحظى ان الخليط ابتدى يتقل ويمسك نفسه حطى السمنة كلها بس شوية شوية وبرضة تفضلى تقلبى لحد ما حتلاقى السمنة سابت الخليط والخليط اتكور لوحدة وبقى حتة واحدة ضعى الخليط كلة فى صينية مش كبيرة المهم يكون ارتفاع المقدار فيها حوالى 4سم صبى على وش الخليط كوب العسل اللى كنا ركنينه توضع فى فرن متوسط لحد ما وشها يحمر خفيف مش قوى او لما تلاحظى انها زى ما تكون فقفقت او اتخرمت من سطحها تشيليها من الفرن وتسبيها لحد ما تبرد خالص وبعدين تقطعيها

هريسة محشية بالقشطة المقادير:
كوب لبن زبادي – بيضة - كوب سكر – كوب جوزهند - كوب دقيق سميد ناعم – باكو زبدة (113ج) - معلقة فانيليا – معلقة بيكنج بودر
الطريقة:
نخلط كل المقادير دى مع بعض بالمعلقة كويس( كوب لبن – 3 معالق كبيرة نشا – علبة قشطة – عسل ) اذوب النشا فى اللبن و بعدين نضعهم على نار هادئة مع التقليب المستمر لحد ما يتماسكوا جيداً.(زى المهلبيه)نضيف عليهم علبة القشطة كلها ونقلبهم كويس ثم نضع فى الصينية نصف مقدار الخلطة الأولى وبعدين نضع عليها مزيج المهلبية اللى عملناة وبعدين نضع عليها النص التانى من الخلطة الاولى ندخلها فرن ساخن لحد ما تحمر نسقيها بالعسل ملحوظة ممكن بدل القشطة تحشيها بجبنةا الحلويات

زنـــود الســت المقادير:
باكو جلاش +2 علبة قشطة (او مهلبية) +زيت للتحمير +عسل (2كوب سكر – واحد ونص كوب ماء – نص ليمونة)
الطريقة
نحضر ورقة من الجلاش ونتنيها بالطول(كل الورق حنتنية بنفس الطريقة) توضع ورقة من الجلاش بجهة الطول فوق ورقة تانية بجهة العرض على هيئة (+) توضع ملعقتان كبيرتان من القشطة على الحتة اللى هيا نقطة التقاء الطول بالعرض نضع الطرف اليمين اللى بالعرض على القشطة والطرف الشمال فوقة(يبقى احنا كدة غطينا القشطة) وتلف بالطول باقى ورقة الجلاش على هيئة صباع تكرر بنفس الطريقة مع بقية الجلاش ثم تقلى في الزيت الساخن نشيلها من الزيت وتصفى ثم توضع في العسل ثم ترصص فى طبق التقديم وممكن ترشى على الوش شوية فستق مطحونين

الجيلى بالبسكوت و الفواكة المقادير:
يسكوت (عدد البكوات على اد الصينية او عدد الكاسات)+علبتين كمبوت+علبة كريمة (اتنين كيس)+اربع علب جيلى
الطريقة:
نغلى 7 اكواب ماء على النار وندوب فيهم الجيلى ونجهزة . نصب الجيلي في طبق زجاجي او فى الكاسات لحد ما يوصل ل 2 سم تقريبا مش اقل من كدة ثم يوضع في الثلاجة لحد ما يجمد .(مع الاحتفاظ بنص كوب جيلى على جنب بس يكون بارد و مش جامد)نصفى العصير اللى فى علبة الكمبوت وشيلى كل واحد لوحده اعملى الكريمة بنفس الطريقة اللى على العلبة تغمس كل قطعة من البسكويت في الجيلي ونشيلها على طول وبعدين نرصصهم فوق طبقة الجيلي المتجمدة حتى تغطي الجيلى تماما . توضع طبقة من الفواكه المشكلة فوق طبقة البسكويت ثم توضع طبقة من الكريمة .نعمل نفس الخطوات تانى لعمل طبقة جديدة .
توضع في الثلاجة حتى تجمد .. ملحوظة:اذا كنتى حتعملية فى كاسات مش فى طبق زجاجى يبقى نكتفى بطبقة واحدة من كل نوع ولا نكرر الخطوات

قالب البسكويت بالشيكولاته المقادير:
كمية من البسكويت المربع الساده +حوالى كوب لبن بارد ،مقادير كريمة الشيكولاته:1/4 كيلو زبده+2/3 كوب سكر بودره+1/3 كوب كاكاو خام+من 3: 4 بيضات+فانيليا+1/4 كيلو كريم شانتيه
الطريقة
يتم ضرب الكريم شانتيه بقليل من الماء المثلج حتى تتكون كريمة متماسكة ثم تترك ويتم ضرب الزبدة + السكر ثم يتم إضافة باقى المقادير والكريمة المضروبة ويضرب جيداً وممكن إضافة قليل من اللبن اذا كان متماسك جدا نحضر قالب بيركس ويتم وضع بسكوته بسكوته فى اللبن بعد تحليته بقليل من السكر ويرص فى القالب طبقتين من البسكويت ثم طبقة كريمه ثم طبقتين من البسكويت ثم طبقة كريمة وعلى الوجه ممكن نزوق بمبشور الشيكولاته ثم يتم وضعه فى الثلاجه



يتبعــــــــــــــــ


المكرونة بالمهلبية
المقادير:
1/4 كيلو مكرونة قلم صغير جدا ومسلوقة +1 كيلو لبن+4 ملعقة كبيرة نشا+سكر +فانيليا+جوز هند وزبيب (حسب الرغبة)
الطريقة:
يتم اذابة السكر فى اللبن والنشا على البارد ثم وضعها على النار ويتم التقليب المستمر حتى الغليان (مهم التقليب المستمر) ثم إضافة الفانيليا يتم خلط المكرونة مع المهلبية جيداً وأضافة جوز الهند والزبيب يتم دهن صينية أو طبق بيركس بالسمن ثم يصب بها الخليط توضع فى الثلاجة لمدة من ثلاث لأربع لساعات ثم توضع بالفرن بالرف العلوى حتى يحمر الوجه

عيش السرايا
المقادير:
1 كوب دقيق+1 كوب سكر+1 كوب زبادى+2 بيضه+2 ملعقة سمن (أو قشطة وش اللبن)+فانيليا+1 م/ص بيكنج بودر
للشربات:1 كوب سكر+1، 1/2 كوب ماء
الطريقة:
فى الخلاط نضع البيض والسكر ونضربها لمدة عشر دقايق حتى نتأكد من زوبان السكر ثم الزبادى ثم السمن والفانيليا (أثناء الضرب يتم تشغيل الفرن على درجة 150 ) ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونضيفه إلى الخليط مع التقليب بخفه فى اتجاه واحد ندهن صينيه مقاس 26 يعنى اصغر من صينية الكيك العادية بنمره نصب الخليط ونضعه فى الفرن لمدة من 20 إلى 30 دقيقه حسب الفرن عندما تترك الكيكة جانب الصينية نخرجها من الفرن) ، الشربات:نذوب السكر إلى الماء ولا نضع ليمون عندما يغلى الخليط لمدة 5 دقايق فقط نطفى (شربات خفيف يعنى) أول ما تخرج الكيكه من الفرن نسقيقها الشربات بالملعقة حتى نتأكد أن الكيكة اتسقت كويس وأذا تبقى بعض الشربات لا نضعه أى حسب أحتياج الكيكة ملحوظة: ارتفاع الكيكه اعلى قليلاً من البسبوسه
من الممكن مضاعفة المقدار تماماً ووضعها فى صينية مقاس 28 أو 30 فتصبح مرتفعة

طريقة أخرى لعيش السرايا
المقادير:
اولاً: العجينة:
-كوب زبادى -كوب دقيق-كوب سكر-ملعقة صغيرة بيكربونات صودا،عسل : كوب سكر – كوب ماء – نص ليمونة ،كراملة : نص كوب سكر – معلقة صغيرة ماء( سبب وجود الكرامل هو وضعة على العسل عشان يدينا اللون البنى بتاع عيش السرايا)
الطريقة:
نضع الدقيق و السكر و الزبادى فى الخلاط نضربهم كويس لمدة عشر دقائق الى ان يصبح قوامها مثل الكريمة ونترك الخليط لمدة نصف ساعة عشان نكون اتاكدنا ان السكر زاب و كلة اندمج ببعضة نضع ملعقة البيكربونات على الخليط ونخلط بالخلاط تانى ثوانى فقط عشان نتاكد ان البيكربونات اختلطت مع الخليط اصب الخليط في الصينية بعد ما ادهنها بحتة زبدة وادخلها الفرن
على درجة حرارة متوسطة لمدة ربع ساعة نعمل العسل و نجهزة بالطريقة العادية نضع العسل الدافى على الكراميل الساخن مع التقليب المستمر عشان تلحقى تزوبى الكلاكيع اللي حتظهر نضع العسل بالكراميل الساخن على عيش السرايا البارد ً طريقة التقديم : بعد ما يبرد تماما عيش السرايا نضع على وشة كلة القشطة و نفردها كويس ثم نرش الفستق المطحون على القشطة و

عيش السرايا بالعيش
المقادير:
كيس توست ( 2 كوب لبن – 2 معلقة كبيرة نشا – ربع كوب سكر – علبة قشطة )+عسل ( كوب سكر – كوب ماء – عصير نص ليمونة )+كراميل ( نص كوب سكر – معلقة صغيرة ماء )+فستق مطحون
الطريقة:
نجهز المهلبية الاول : نزوب النشاء فى اللبن البارد كويس ثم نضعة على النار مع السكر لحد ما يدوب السكر و يتخن الخليط نروح حاطين علبة القشطة و نقلب كويس جدا و بسرعة لحد ما يندمجوا مع بعض نعمل العسل و نجهزة بالطريقة العادية نضع العسل الدافى على الكراميل الساخن مع التقليب المستمر عشان تلحقى تزوبى الكلاكيع اللي حتظهر نشيل الجوانب الغامقة بتاعة التوست وحطية فى التوستر او الفرن لحد ما يحمر فى طبق بايركس رصى التوست جنب بعض و غطى الفراغات صبى العسل بالكراميل واحدة واحدة على التوست و افضلى دوسى بايدك او بضهر المعلقة عشان تتاكدى ان التوست شرب العسل كويس نضع المهلبية اللى عملناها و نفرشها على وش الصينية كويس ثم نرش الفستق المفروم على وش الصينية

جاتوة البقسماط بالمربى
المقادير:
2 كوب بقسماط خشن – كوب مربى – شيكولاتة فارمسيل – كوب كريم شانتية
الطريقة
نضع الكريمة على البقسماط و نقلبهم بالمعلقة ثم نضع المربى عليهم بس مش كلها لأ واحدة واحدة لحد ما تلاقى المقدار مسك نفسة و ممكن نشكلة بأيدنا نعمل المقدار على هيئة كور متوسطة و تدحرجيها على الشيكولاتة الفارمسيل لحد ما تغطيها كلها او ملبس ملون ضعى كل كورة فى طبق بليسية

كيكة جديدة
المقادير:
3 معالق كبيرة سمنة( نص كوب)+كوب حليب +3 بيضات +معلقة صغيرة فانيليا+كوب سكر+معلقة كبيرة بيكنج بودر+3 كوب دقيق
الطريقة
نضع السمنة فى طبق بلاستيك وندعكها كويس قوى بكف ايدنا لحد ما تنعم خالص نضع السكر على السمنة ونضربهم كويس بايدنا لحد ماتحسى ان السكرذاب اضع البيض بيضة بيضة مع الفانيليا واضرب بايدى وانا برفع ايدى من تحت لفوق علشان الهواء يدخل للعجينة اضع البيكنج بودر على الدقيق واضع القيق شوية شوية بالتبادل مع الحليب يعنى شوية دقيق وشوية حليب لحد ما جتتكون عندك عجينة ادهنى الصينية بالسمنة ورشى رشة دقيق وصبى فيها العجينة دخليها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تعلى وتستوى بعد ما تخرج وتبرد قطعيها سمبوكسات بالسكينة

الهـــريســة
المقادير:
4 كوب دقيق سميد +كوب سكر +1.5ك سمن+1 ونص كوب زبادى +1/2 معلقة بيكنج بودر +1/2 معلقة بيكنج صودا
الطريقة
نضع السميد و السكر و السمن على بعض واخلطهم بالمعلقة كويس ثم اضع الخميرة و الصودا على الزبادى واقلبهم واضعهم على العجينة واخلطهم كويس ادهن صينية بالطحينة واضع العجينة وافردها كويس ثم اضع معلقة زبادى على وش الصينية وافردها كويس لكى تعطى لون بنى للوش بعد السوى اقطعها سمبوسكات وارصص وحدات اللوز وادخلها الفرن لحد ماتسنوى ونسقيها بالعسل فور خروجها

الكريب بالمربى
المقادير:
عدة اقراص جاهزة من الكريب+سكر بودرة+مربى مشمش او اى نوع بتفضلية
الطريقة:
نفرد القرص امامنا ونضع فى نصة مربى ثم نطبق القرص من الجانبين ثم من الجهتين اللى امامهم على هيئة مربع ضعية فى طبق التقديم ورشى على وشه سكر بودرة

الكريب بالايس كريم
المقادير:
عدة اقراص جاهزة من الكريب+سكر بودرة او عسل نحل+أيس كريم
الطريقة
نفرد القرص امامنا ونضع فى نصة ايس كريم ثم نطبق القرص من الجانبين ثم من الجهتين اللى امامهم على هيئة مربع ضعية فى طبق التقديم ورشى على وشه سكر بودرة او ضعى معلقة عسل نحل

الكريب سوزيت
المقادير:
عدة اقراص جاهزة من الكريب +سكر بودرة +كريم باتسير+علبة كمبوت مصفاة من الشراب
الطريقة
نضع الفاكهة الكمبوت على الكريم باتسير ونخلطهم بالمعلقةة نفرد القرص امامنا ونضع علية معلقة من الكريم باتسير بالفاكهة ونلف القرص على هيئة صباع ونضعة فى طبق التقديم ونرش على وشة سكر بودرة

كيكة الرخام
المقادير:
كوب زبدة+2 ونص كوب دقيق+1 ونص كوب سكر+6 بيضات +نص كوب حليب+معلقة صغيرة بيكنج بودر+فانيليا2 معالق كاكاو بودرة
الطريقة
نضرب الزبدة كويس لحد ما تبيض نضع عليها السكر ونضرب لحد ما ينفش ويبقى زى الكريمة نضع البيض بيضة بيضة مع الضرب بين كل بيضة وبيضة و الفانيليا نضع الحليب ونقلب نضع البيكنج بودر على الدقيق ونضعة واحدة واحدة على الخليط مع الخلط بالملعقة الخشب نحجز جزء من العجينة لوحدة ونضع علية الكاكاو ونخلطه بالمعلقة ندهن الصينية بالسمن ونرشها بقليل من الدقيق (يعنى نبطنها نضع اما: 1 – المقدار الابيض كله وعلية من فوق الجزء اللى بالشيكولاتة 2- نص القدار الابيض وعلية نص المقدار اللى بالشيكولاته ثم النص التانى الابيض وعلية النص التانى اللى بالشيكولاتة3- خط من العجينة الابيض فى نص الصينية وجانبة خط من العجسنة الاسود و فوق الابيض نضع خط اسود وفوق الاسود نضع خط ابيض وهكزا يعنى خلف اخلاف
4- نضع الكمية البيضاء كلها والكميه اللى بالشيكولاته فوقها و ندخل المعلقة الخشب فى مناطق متفرقة من العجينة كل دة بيختلف فى الشكل النهائى لما بتطلع وكل واحد بيدى شكل جميل ندخلها الفرن لحد ما تستوى

ليـــالى الشــام
المقادير:
1 كوب سميد +4 كوب لبن +1 بيضة +1-2 كوب سكر. +1 م ص فانيليا. ،الدريسنج: شربات (شيرة) +قشطة
الطريقة :
يضع الحليب على النار الى ان يصبح دافئا. يضاف السميد الى الحليب والسكر مع التقليب . ثم توضع الفانيليا. يقلب الخليط على نار هادئة الى ان يغلظ قوامة . ثم يرفع من على النار ، ويوضع فى صينية بيركس ويوضع فى الثلاجة. عند التقديم تقطع الى مربعات ويوضع فى طبق التقديم وتوضع فوقها القشدة ثم العسل او الشربات.

اطباق قمر الدين
المقادير:
2 كوب عصير قمر الدين +2 معلقة كبيرة نشا+معلقة صغيرة فانيليا+زبيب – مكسرات مفرومة – جوز هند
الطريقة
دوبى النشا فى شوية ماء صغيرين ضعى القمر الدين على النار لحد ما يغلى تروحى ضايفة النشا المزاب مع التقليب السريع وراء بعض وتوطى النار يعنى تخليها هادية مع التقليب لمدة 5 دقائق ثم ضعى الفانيليا وتطفى النار بلى الاطباق اللى حنصب فيها القمر الدين بالماء الاول اغرفيها فى الاطباق وسيبيها لحد ماتبرد ثم ضعى رشة جوز هند و زبيب ورشة مكسرات او اى نوع مكسرلت لوحدة يعنى الزواق زى ما انتى عاوزة

تورتة بالكيك
المقادير:
4 كوب كيك جاهز عندك مفتت(ممكن بدل الكيك تعمليها برضة ب 2 باكو بسكوت سادة )+كوب مربى او عسل ابيض+كوب زبيب+3 معالق زبدة+سكر ناعم –فانيليا+ك كاكاو+ك مكسرات+صوابع شيكولاتةجاهزة
الطريقة
نضع المربى والكاكاو على النار ونقلبهم كويس قوى لحد ما يغلو ثم نضع الفانيليا نضع الكيك المفتت على خليط الكاكاو ونقلبهم ثم نضع الزبدة و المكسرات والزبيب ونقلبهم كلهم كويس قوى ندهن صينية بالزيت ونضع فيها الخليط ونضغط عليها كويس وبعدين نقلبها فى طبق الت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://zekaa.ahlamontada.net
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 772
نقاط : 2157
تاريخ التسجيل : 04/03/2009
الموقع : zekaa.ahlamontada.net

روائع الحلويات Empty
مُساهمةموضوع: رد: روائع الحلويات   روائع الحلويات Icon_minitimeالأربعاء 17 فبراير - 22:14

فى انتظار ردودكم لوكان الموضوع يستحق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://zekaa.ahlamontada.net
 
روائع الحلويات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المحبه :: منتدى لاشهى المأكولات والحلويات-
انتقل الى: